Medewerkers testen bij u op locatie tegen gereduceerde tarieven? Mail: info@speedcovidtest.nl
naat pcr test

Antigeen test

Wat is een antigeen test?

De antigeen test is de test die in de volksmond vaak sneltest wordt genoemd. Een antigeentest detecteert een stukje eiwit van het coronavirus. Het sample wordt vanuit de neusholte door middel van een swab afgenomen. Dit sample wordt vervolgens in een vloeistof aangebracht op een teststrip. Op de teststrip zitten antilichamen die het coronavirus detecteren. Het duurt gemiddeld 15 minuten voordat de uitslag bekend is.

Wanneer een antigeen test?

Een antigeen test kan je laten uitvoeren als je coronaklachten hebt en wilt weten of je besmet bent met het coronavirus. Bovendien kan je een preventief een antigeen test doen als je geen klachten hebt ontwikkeld maar wel in aanraking bent geweest met iemand die besmet is. Bovendien kan je – net als met een NAAT (PCR) test – reizen bij een negatieve testuitslag.

Wat is het verschil tussen de sneltest en de NAAT (PCR)-test? 

Zowel de NAAT (PCR)-test als de antigeen sneltest toont het coronavirus SARS-CoV-2 aan. De test toont aan of je corona hebt. Beide tests worden afgenomen aan de hand van een uitstrijk uit de neus. Het verschil tussen beide testen zit als volgt. De NAAT’s kunnen zeer kleine hoeveelheden SARS-CoV-2-RNA in een monster detecteren, waardoor deze tests zeer gevoelig zijn voor het diagnosticeren van Covid-19. Door deze methode kunnen minimale hoeveelheden virus een positieve test maken. De antigeen sneltest wordt geanalyseerd op de locatie. De vermenigvuldiging van het virus vind niet plaats. Je kan daardoor kleine hoeveelheden virus missen. Een positieve test is bij beide tests wel nagenoeg 100% betrouwbaar.

PCR Speekseltest

Reizen met een antigeen test

Als je gaat reizen moet je voor veel landen een PCR-test of een NAAT (PCR) test doen en een negatieve Covid-19 testuitslag kunnen laten zien. Als bewijs dat je negatief bent getest op het coronavirus en coronavrij bent. Bij een negatieve testuitslag ontvang je direct een gratis internationaal reisdocument.

Reizen met een antigeen speekseltest

De antigeen speekseltest is een coronatest waarbij er gebruik gemaakt wordt van een non-invasie methode. Hierbij wordt speeksel uit jouw mond gebruikt. De corona speekseltest staat voor de kwalitatieve detectie van SARS-CoV-2 nucleocapside-eiwitantigeen. Deze test werkt met grote nauwkeurigheid vanwege de affiniteit tussen ACE2-receptoren en S-eiwitten. Bovendien is de test ook gevoelig voor verschillende mutanten.‍ De antigeen speekseltest is een prima vervanger voor de standaard antigeen test. Ook hierbij ontvang je een gratis reisdocument.

Preventief personeel sneltesten (met korting)

Preventief testen zorgt ervoor dat je de werkomgeving veilig houdt voor je werknemers. Het virus kan zich namelijk snel verspreiden. Het gevolg hiervan is dat werknemers niet kunnen komen werken en dit resulteert in wachtverzuim. Wil je je werknemers preventief laten testen op het coronavirus en zo onnodig wachtverzuim tegen gaan? Vul dan het onderstaande contactformulier in. Wij komen ook langs bij jou op locatie. Preventief sneltesten helpt om jouw bedrijf gezond open te houden.

Symptomen Covid-19

Covid-19 is de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus SARS-CoV-2. De ziekte kan luchtwegklachten en koorts veroorzaken en in ernstige gevallen ademhalingsproblemen. Het virus wordt verspreid door hoesten en niezen.

De belangrijkste ziekteverschijnselen van Covid-19 zijn:

 • Verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen keelpijn)
 • Hoesten
 • Benauwdheid
 • Verhoging of koorts
 • Plotseling verlies van reuk en/of smaak

Beginnende Corona-klachten?

Als je besmet raakt met het coronavirus SARS-CoV-2 duurt het meestal 5 tot 6 dagen voordat je klachten ontwikkelt. Heb je gedurende 7 tot 14 dagen last gehad van Covid-19 achtige verschijnselen?

Dan adviseren wij jou in dit geval de CE Europees goedgekeurde Zekmed antistoffen test. De antistoffen test kan bovendien aantonen of je in het verleden een Covid-19 infectie hebt gehad en wanneer de antilichamen nog zichtbaar zijn.

COVID-19 Corona test labratorium

Hoe wordt een antigeen test bij jou afgenomen?

Onze gecertificeerde Covid-19 testers vragen altijd naar de aard van jouw klachten en helpen je graag verder.

1
Testplek

Je toont jouw legitimatiebewijs en vervolgens word je begeleid naar een zitplaats waar de tester vraagt jouw mondkap van jouw neus te verwijderen.

2
Wattenstaaf

De tester zal een wattenstaaf gedurende 3 seconden in de neus aanbrengen waarna deze wordt verwijderd.

3
De uitslag

De uitslag ontvang je binnen 15 minuten via een beveiligde omgeving op de mail.

4
Positief getest?

Ben je positief getest? Dan verzoekt de GGD dringend om 10 dagen thuis in isolatie te gaan en afstand te houden van jouw huisgenoten.

Testen COVID-19 vanuit de auto PCR

Veelgestelde vragen

 • Wat heb ik nodig om naar de afspraak te komen?

  Naar jouw afspraak neem je mee:

  – Een geldig legitimatiebewijs (paspoort of identiteitskaart), dit geldt voor alle leeftijden.

  Let op: Een kopie, foto of digitale ID kan niet worden geaccepteerd.

  – Een mondkapje

  – Jouw reserveringsbevestiging welke je per email hebt ontvangen.

 • Wat kost het om een afspraak te annuleren?

  Het annuleren van een afspraak kost €10,- inclusief btw en wordt in mindering gebracht op het teruggeboekte bedrag.

 • Hoe kan ik mijn afspraak wijzigen?

  Het wijzigen van afspraken doe je door een e-mail te sturen naar info@speedcovidtest.nl. Afspraken kunnen uiterlijk 3 uur voor de oorspronkelijk reserveringstijd worden gewijzigd. Binnen 3 uur is het helaas niet mogelijk om een afspraak nog te wijzigen. Het annuleren van een afspraak kost €10,- inclusief btw en wordt in mindering gebracht op het teruggeboekte bedrag.

 • Krijg ik een ophaalcode voor de CoronaCheckApp?

  SpeedCovidTest is aangesloten op de CoronaCheckApp. Dit betekent dat je na een negatief resultaat per beveiligde email een ophaalcode ontvangt waarmee je de QR-code kunt genereren.

 • Ik moet 24/48/72 uur voor vlucht getest zijn, is dit vanaf afname of uitslag?

  De tijd gaat in vanaf test AFNAME. Houd er dus rekening mee dat wanneer je 24 uur vooraf getest moet zijn dat je op de tijd let van afname.

  Als dit niet lukt met een standaard Economy PCR test (uitslag binnen 12 uur) kan je bij ons ook spoedtesten laten afnemen.

  Wij hebben de keuze uit 2 spoed PCR testen:

  Business: uitslag binnen 4 uur

  Priority: uitslag binnen 20 minuten

Veelgestelde vragen

Onder supervisie van BIG arts

Onze diensten gebeuren volgens de RIVM-richtlijnen en werkt onder supervisie van:

Drs. I.R. Madijokromo-Ramlal
BIG-nummer: 59045296101

Contact opnemen

Voor vragen zijn wij bereikbaar via info@speedcovidtest.nl.

NAAT PCR Test
Een geruststellend gevoel

Laat je testen

Het is snel en veilig. Al 1.165.973 mensen gingen je voor. Inclusief ophaalcode voor de CoronaCheck-app
Afspraak maken
Wij werken met handelingsbekwame gecertificeerde Covid-19 testers en zullen er voor zorgdragen de test zo correct en prettig mogelijk bij jou af te nemen.

Beschikbare testen

naat pcr test

Disclaimer

Speed Covid Test werkt uitsluitend met gevalideerde testen en apparatuur met speciaal daarvoor getrainde zorgprofessionals. Het afnemen van monsters en de analyse daarvan gebeurt uiterst secuur. Speed Covid Test is niet verantwoordelijk en kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele vertragingen die kunnen oplopen tijdens en/of her- of inconclusive analyses van op haar locatie en/of laboratorium. Testuitslagen worden alleen verstuurd wanneer een monster succesvol is geanalyseerd.

Uitslag nodig?
Meerdere mensen zijn nu aan het boeken vanuit