Snel de grens over? Met de NAAT (PCR) test binnen 20 minuten een gratis internationaal reiscertificaat!
Afspraak maken
naat pcr test

Antigeen test

Wat is een antigeen test?

De antigeen test is de test die in de volksmond vaak sneltest wordt genoemd. Een antigeentest detecteert een stukje eiwit van het coronavirus. Het sample wordt vanuit de neusholte door middel van een swab afgenomen. Dit sample wordt vervolgens in een vloeistof aangebracht op een teststrip. Op de teststrip zitten antilichamen die het coronavirus detecteren. Het duurt gemiddeld 15 minuten voordat de uitslag bekend is.

Wanneer een antigeen test?

Een antigeen test kan je laten uitvoeren als je coronaklachten hebt en wilt weten of je besmet bent met het coronavirus. Bovendien kan je een preventief een antigeen test doen als je geen klachten hebt ontwikkeld maar wel in aanraking bent geweest met iemand die besmet is. Bovendien kan je – net als met een NAAT (PCR) test – reizen bij een negatieve testuitslag.

Wat is het verschil tussen de antigeen test en de PCR-test?

Zowel de PCR-test als de antigeen test toont het coronavirus SARS-CoV-2 aan. De test toont aan of je corona hebt. Beide tests worden afgenomen aan de hand van een uitstrijk uit de neus. Bij de PCR-test komt daar afname vanuit de keel bij. Het verschil tussen beide testen zit als volgt. De PCR-test gaat naar een RIVM geaccrediteerde laboratorium, waar het erfelijk materiaal wordt vermenigvuldigd. Door deze methode kunnen minimale hoeveelheden virus een positieve test maken. De antigeen test wordt geanalyseerd op de locatie. De vermenigvuldiging van het virus vind dan niet plaats. Je kan daardoor kleine hoeveelheden virus missen. Een positieve test is bij beide tests wel nagenoeg 100% betrouwbaar.

PCR Speekseltest

Reizen met een antigeen test

Als je gaat reizen moet je voor veel landen een PCR-test of een NAAT (PCR) test doen en een negatieve Covid-19 testuitslag kunnen laten zien. Als bewijs dat je negatief bent getest op het coronavirus en coronavrij bent. Bij een negatieve testuitslag ontvang je direct een gratis internationaal reisdocument.

Reizen met een antigeen speekseltest

De antigeen speekseltest is een coronatest waarbij er gebruik gemaakt wordt van een non-invasie methode. Hierbij wordt speeksel uit uw mond gebruikt. De corona speekseltest staat voor de kwalitatieve detectie van SARS-CoV-2 nucleocapside-eiwitantigeen. Deze test werkt met grote nauwkeurigheid vanwege de affiniteit tussen ACE2-receptoren en S-eiwitten. Bovendien is de test ook gevoelig voor verschillende mutanten.‍ De antigeen speekseltest is een prima vervanger voor de standaard antigeen test. Ook hierbij ontvang je een gratis reisdocument.

Preventief personeel sneltesten (met korting)

Preventief testen zorgt ervoor dat je de werkomgeving veilig houdt voor je werknemers. Het virus kan zich namelijk snel verspreiden. Het gevolg hiervan is dat werknemers niet kunnen komen werken en dit resulteert in wachtverzuim. Wil je je werknemers preventief laten testen op het coronavirus en zo onnodig wachtverzuim tegen gaan? vul dan het onderstaande contactformulier in. Wij komen ook langs bij jou op locatie. Preventief sneltesten helpt om jouw bedrijf gezond open te houden.

Symptomen Covid-19

Covid-19 is de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus SARS-CoV-2. De ziekte kan luchtwegklachten en koorts veroorzaken en in ernstige gevallen ademhalingsproblemen. Het virus wordt verspreid door hoesten en niezen.

De belangrijkste ziekteverschijnselen van Covid-19 zijn:

 • Verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen keelpijn)
 • Hoesten
 • Benauwdheid
 • Verhoging of koorts
 • Plotseling verlies van reuk en/of smaak

Beginnende Corona-klachten?

Als je besmet raakt met het coronavirus SARS-CoV-2 duurt het meestal 5 tot 6 dagen voordat u klachten ontwikkelt. Heb je gedurende 7 tot 14 dagen last gehad van Covid-19 achtige verschijnselen?

Dan adviseren wij jou in dit geval de CE Europees goedgekeurde Zekmed antistoffen test. De antistoffen test kan bovendien aantonen of je in het verleden een Covid-19 infectie hebt gehad en wanneer de antilichamen nog zichtbaar zijn.

COVID-19 Corona test labratorium

Hoe wordt een antigeen test bij u afgenomen?

Onze gecertificeerde Covid-19 testers vragen altijd naar de aard van uw klachten en helpen u graag verder.

1
Testplek

U toont uw legitimatiebewijs en vervolgens wordt begeleid naar een zitplaats waar de tester vraagt uw mondkap van uw neus te verwijderen.

2
Wattenstaaf

De tester zal een wattenstaaf gedurende 3 seconden in de neus aanbrengen waarna deze wordt verwijderd.

3
De uitslag

De uitslag ontvangt u binnen 15 minuten via een beveiligde omgeving op de mail.

4
Positief getest?

Bent u positief getest? Dan verzoekt de GGD dringend om 10 dagen thuis in isolatie te gaan en afstand te houden van uw huisgenoten.

Testen COVID-19 vanuit de auto PCR

Veelgestelde vragen

 • Hoe kan ik mijn afspraak wijzigen?

  Het wijzigen van afspraken doet u door een e-mail te sturen naar info@speedcovidtest.nl. Afspraken kunnen uiterlijk 3 uur voor de oorspronkelijk reserveringstijd worden gewijzigd. Binnen 3 uur is het helaas niet mogelijk om een afspraak nog te wijzigen.

 • Krijg ik een ophaalcode voor de CoronaCheckApp?

  We zijn momenteel (nog) niet aangesloten op de App. Dit betekend dat uw reiscertificaat (PDF) voldoende is om de grens over te gaan. Wanneer wij zijn aangesloten en een ophaalcode kunnen afgeven zullen we dit duidelijk vermelden op onze website.

 • Krijg ik bij een antigeen-test ook een reiscertificaat?

  Ja! Bij al onze sneltesten (Behalve de antistoffen-test) krijgt u een reiscertificaat (PFD) die u op uw telefoon kunt laten zien of uit kunt printen.

 • Ik moet 24/48/72 uur voor vlucht getest zijn, is dit vanaf afname of uitslag?

  De tijd gaat in vanaf AFNAME. Houdt u er dus rekening mee dat wanneer u 24 uur vooraf getest moet zijn dat u let op de tijd van afname.

  Als dit niet lukt met een PCR test kunt u bij ons ook een Spoed-PCR afnemen waar u binnen 3 uur de uitslag van kunt krijgen.

 • Is de PCR-Speekseltest betrouwbaar?

  Wereldwijd is de reguliere PCR-test de gouden standaard. Het onderzoek van de sample bij afname van de PCR-Speekseltest gebeurt hetzelfde als bij de reguliere PCR-test. Daarvoor werkt Speed Covid Test samen met laboratoria Pro Health en TLR International Laboratories. De PCR-Speekseltest is een door het RIVM goedgekeurde test .

  Belangrijk! In het geval u wilt reizen, dient u zelf na te gaan of een land de PCR-Speekseltest accepteert. Regelgeving betreft het soort test en reizen verandert regelmatig.

Veelgestelde vragen

Onder supervisie van BIG arts

Onze diensten gebeuren volgens de RIVM-richtlijnen en werkt onder supervisie van:

Drs. I.R. Madijokromo-Ramlal
BIG-nummer: 59045296101

Contact opnemen

Heeft u een vraag over één van onze testen of wilt u een afspraak inplannen voor maatwerk met betrekking tot het testen van meerdere werknemers op uw bedrijf. Vul dan het onderstaande contactformulier in.

Uitslag nodig? Mocht je helaas langer moeten wachten op je uitslag dan je van ons gewend bent, vul dan onderstaande contactformulier volledig in. Wij gaan direct aan de slag.

NAAT PCR Test
Een geruststellend gevoel

Laat je testen

Het is snel en veilig. Al 410.382 mensen gingen je voor.
Afspraak maken
Wij werken met handelingsbekwame gecertificeerde Covid-19 testers en zullen er voor zorgdragen de test zo correct en prettig mogelijk bij u af te nemen.
Uitslag nodig?