Afspraak maken

Bedrijven

Afspraak maken

Bedrijven open houden tijdens Corona

Dat is onze missie.

Bedrijven gesloten wegens coronawetgeving

Steeds meer bedrijven, ook niet/essentiële winkels moeten de deuren sluiten. In het laatste kwartaal van 2020 werden er 356 bedrijven gesloten vanwege het niet naleven van de coronaregels. Bovendien raken steeds meer werknemers besmet met COVID-19 met als gevolg dat het bedrijf tijdelijk de deuren moet sluiten. 

Wachtverzuim

Daarbij krijgen kantoren, training locaties, kinderdagverblijven, productiebedrijven en zorginstellingen in toenemende mate te maken met “wachtverzuim” doordat werknemers bij een verkoudheid thuis moeten wachten op de uitslag van een mogelijke corona-test.

Medewerkers zonder klachten kunnen besmet zijn met Corona

Het risico voor het bedrijf ligt bij de incubatietijd van het Coronavirus SARS-CoV-2. Als een werknemer besmet raakt, duurt het gemiddeld 5 tot 6 dagen voordat men klachten ontwikkelt. Dit maakt het Coronavirus een risico voor ieder bedrijf. 

Veelvoorkomende klachten Coronavirus

De ziekte kan luchtwegklachten en koorts veroorzaken en in ernstige gevallen ademhalingsproblemen. Het virus wordt verspreid door hoesten en niezen. De belangrijkste ziekteverschijnselen van COVID-19 zijn:
Verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen keelpijn)
Hoesten
Benauwdheid
Verhoging of koorts
Plotseling verlies van reuk en/of smaak

Dé oplossing voor wachtverzuim

Uit onderzoek van Speed Covid Test is gebleken dat veel werknemers zonder klachten aan het werk gaan bij bedrijven.
speedcovidtest Meppel

Preventief testen

Bij een COVID-19 infectie, is deze werknemer besmettelijk voor anderen. Doorgaans bij een verkoudheid wordt de werknemer 'verdacht' van een besmetting op COVID-19.

Gemiddelde wachtverzuim kosten

De werknemer dient zich te testen en thuis af te wachten op te uitslag een test. Bij de GGD kan dit tot 48 uur duren. Wachtverzuim kost een werkgever gemiddeld 250 euro per dag. 

Ontwikkelen van test-strategie

Het bedrijf doet er goed aan een test-strategie te ontwikkelen om wachtverzuim of tijdelijke sluiting van het bedrijf tegen te gaan. Speed Covid Test denkt graag met u mee. 

Samen met u willen wij nadenken over de test-strategie binnen uw bedrijf een levert Speed Covid Test maatwerk.

Neem daarom vrijblijvend contact met ons op via het onderstaande contactformulier.
Corona China

Laatste nieuws

Het laatste nieuws over SpeedCovidTest en algemeen nieuws over de Covid-19 pandemie.
29 april 2021
Nieuws
Gratis corona test voor werknemers
Stuur werknemers die corona gerelateerde klachten hebben, zich niet ‘lekker voelen’ of in de buurt zijn geweest bij een met corona besmet persoon, vooral langs om zich gratis te laten testen bij Speed Covid Test.
Lees meer
12 april 2021
Nieuws
Gratis preventief zelftesten op het coronavirus
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft sinds 24 maart 2021 een regeling met als doel werknemers preventief - dus zonder klachten - te laten zelftesten op een besmetting met Covid-19. Speed Covid Test is een door het ministerie van VWS gecontracteerde aanbieder en krijgt een vergoeding voor de zelftesten. Het testcentrum wil op haar beurt de zelftesten gratis aanbieden aan bedrijven. Hiermee wil de Speed Covid Test haar missie uitbreiden om bedrijven verder door de coronacrisis te helpen.
Lees meer
1 maart 2021
Nieuws
Corona sneltest of PCR-test afnemen bij WestCord Hotel in Delft
Delft heeft sinds februari een nieuwe corona-testlocatie. Op het parkeerterrein van WestCord Hotel (naast Ikea Delft) kunnen mensen zich laten testen op het coronavirus
Lees meer
1 2 3 8
Bekijk alle nieuwsberichten

Contactformulier

Heeft u een vraag over één van onze testen of wilt u een afspraak inplannen voor maatwerk met betrekking tot het testen van meerdere werknemers op uw bedrijf. Vul dan het onderstaande contactformulier in.
Contact NL

Ervaren medewerkers

Al onze medewerkers zijn goed geïnstrueerd door onze arts en zijn bekwaam gesteld om deze test gevalideerd, correct en prettig voor u af te nemen.
Afspraak maken
Copyright © 2021
arrow-up linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram