Heeft u nog vragen? Stuur deze naar onze E-mail: info@speedcovidtest.nl
Coronatest en andere voorbereidingen voor een reis naar Kenia

Coronatest en andere voorbereidingen voor een reis naar Kenia

Bericht geplaatst op 11 november 2021

Kenia was een van de eerste landen die zijn grenzen weer openden voor buitenlandse toeristen. Wel gelden er nog steeds enkele coronamaatregelen die je in acht moet nemen als je van plant bent naar dit prachtige land te reizen. Zin om aan de koude Nederlandse winter te ontsnappen? Lees dan hier welke voorbereidingen je moet treffen; van het doen van een coronatest tot het aanvragen van een visum Kenia.

Visum Kenia

Ook voor de coronapandemie gold in Kenia al een visumplicht voor Nederlandse reizigers. Gelukkig kan dit gemakkelijk online. Voor het aanvragen van een e-visum Kenia vul je allereerst een digitaal formulier in. Hierin worden enkele vragen gesteld over je reis en over je persoonsgegevens. Daarna zul je enkele documenten moeten uploaden, zoals een pasfoto, een scan van het paspoort, een boekingsbevestiging van het hotel of andere accommodatie waar je zult verblijven in Kenia (of een uitnodigingsbrief als je bij familie of vrienden verblijft) en een bevestiging van de retourvlucht. Vervolgens zal het visum Kenia gemiddeld binnen een week worden toegekend. Het e-visum wordt per e-mail toegestuurd.

Ook kinderen vanaf 16 jaar hebben een eigen visum nodig. Jongere kinderen hoeven geen visum voor Kenia aan te vragen, maar zij moeten wel in het bezit zijn van een eigen paspoort dat op het moment van aankomst nog minimaal zes maanden geldig moet zijn.

Coronatest doen

Voor een vakantie naar Kenia moeten alle reizigers (behalve kinderen jonger dan vijf jaar) verplicht een coronatest afnemen. Dit moet maximaal 96 uur voor vertrek gebeuren en alleen PCR-tests worden geaccepteerd in Kenia. Voor vertrek heb je de uitslag van deze test nodig om een Trusted Travel Code aan te maken en dien je ook bij aankomst in Kenia te kunnen tonen. Bij aankomst in Kenia mag de lichaamstemperatuur maximaal 37,5 °C zijn.

Gezondheidsverklaring invullen

Daarnaast moet je voor vertrek een gezondheidsverklaring (Travellers Health Surveillance Form) invullen. In het aanvraagformulier van deze gezondheidsverklaring wordt onder andere gevraagd of je symptomen van het coronavirus hebt. Na het indienen van het formulier wordt per e-mail een kopie van de verklaring toegestuurd met daarop een QR-code. Dit document dien je af te drukken en mee te nemen naar Kenia. Bij aankomst scant de immigratiedienst de QR-code en mag je het land betreden.

Eenmaal aangekomen in Kenia kun je 14 dagen na aankomst vragen ontvangen van het Ministerie van Gezondheid van Kenia. Dit kan via sms of via de Jitenge App.

Contact opnemen

Voor vragen zijn wij bereikbaar via info@speedcovidtest.nl.

NAAT PCR Test
Een geruststellend gevoel

Laat je testen

Het is snel en veilig. Al 1.165.973 mensen gingen je voor. Inclusief ophaalcode voor de CoronaCheck-app
Afspraak maken
Wij werken met handelingsbekwame gecertificeerde Covid-19 testers en zullen er voor zorgdragen de test zo correct en prettig mogelijk bij jou af te nemen.
Uitslag nodig?
Meerdere mensen zijn nu aan het boeken vanuit