Medewerkers testen bij u op locatie tegen gereduceerde tarieven? Mail: info@speedcovidtest.nl

Gratis preventief zelftesten op het coronavirus

Bericht geplaatst op 12 april 2021

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft sinds 24 maart 2021 een regeling met als doel werknemers preventief – dus zonder klachten – te laten zelftesten op een besmetting met Covid-19. Speed Covid Test is een door het ministerie van VWS gecontracteerde aanbieder en krijgt een vergoeding voor de zelftesten. Het testcentrum wil op haar beurt de zelftesten gratis aanbieden aan bedrijven. Hiermee wil de Speed Covid Test haar missie uitbreiden om bedrijven verder door de coronacrisis te helpen. Speed Covid Test voert bovendien bij grotere volumes tegen gereduceerd tarief (speeksel)testen uit bij werknemers van bedrijven op locatie.  

De zelftest heeft een kortere swab – de bekende wattenstaaf – dan de reguliere antigeen sneltest. Met de zelftest is de testuitslag binnen 15 minuten na afname van het sample bekend. “Het preventief zelftesten van werknemers verkleind de kans op een Covid-19 uitbraak bij het bedrijf. Naast dat wij het product afleveren bij bedrijven, verzorgen wij bovendien een korte instructie” aldus Mariëlle van Speed Covid Test. 

De zelftesten zijn bedoeld voor mensen zonder klachten, als aanvulling waarmee anders onopgemerkte besmettingen opgespoord kunnen worden. Het is de bedoeling dat werknemers regelmatig – afhankelijk van de situatie, meerdere malen per week – zich laten testen aan de hand van de zelftest. De zelftesten zijn niet bedoeld voor mensen met corona gerelateerde klachten of mensen die in contact zijn geweest met een door corona besmette persoon. Er is wel een voorwaarde alvorens een bedrijf in aanmerking komt voor de gratis zelftesten. Marielle zegt: “de werknemers moeten vanwege de aard van hun werkzaamheden geen enkele mogelijkheid hebben om thuis te werken én bevinden zich – buiten hun eigen schuld om – in werksituaties waar 1,5 meter onderlinge afstand moeilijk te hanteren is”. 

Speed Covid Test krijgt al aanvragen binnen van onder andere landelijke kinderdagverblijven, bedrijven in de industrie en (semi)overheden. “Ik merk dat bedrijven heel blij zijn met de dienst die wij kunnen leveren. Zelftesten zijn kostbaar en als iedere medewerker dagelijks een zelftest gebruikt, dan loopt dat aardig in de kosten op” aldus Mariëlle. De werknemers die liever geen swab in de neus willen, kunnen nog steeds bij één van de testlocaties van Speed Covid Test terecht voor de speekseltest. Marielle zegt: “Er blijven mensen die om, wat voor reden dan ook, liever geen wattenstaaf in de neus willen. Een perfect alternatief voor de antigeentest of zelftest. De speekseltest kan helaas nog niet worden geleverd als gratis zelftest. We zijn wel de mogelijkheden aan het onderzoeken”.

Naast de gratis zelftest, antigeen sneltest, antistoffen sneltest en de speeksel sneltest, is het bij het testcentrum bovendien mogelijk om aan de hand van een PCR test naar het buitenland te reizen. “We zien sinds een aantal weken dat de aanvragen van reiscertificaten flink stijgen. Mensen gaan steeds vaker weer op zakenreis of op noodzakelijk bezoek bij familieleden in het buitenland. Met onze zorgverlening, producten en reiscertificaat kan dit ook gewoon veilig” aldus Mariëlle.  
Inplannen van een (snel)test, afspraak voor testen van medewerkers op locatie of bestellen van gratis zelftesten? Bezoek www.speedcovidtest.nl of neem contact op via 085 – 2735170

Contact opnemen

Voor vragen zijn wij bereikbaar via info@speedcovidtest.nl.

NAAT PCR Test
Een geruststellend gevoel

Laat je testen

Het is snel en veilig. Al 1.165.973 mensen gingen je voor. Inclusief ophaalcode voor de CoronaCheck-app
Afspraak maken
Wij werken met handelingsbekwame gecertificeerde Covid-19 testers en zullen er voor zorgdragen de test zo correct en prettig mogelijk bij jou af te nemen.
Uitslag nodig?
Meerdere mensen zijn nu aan het boeken vanuit