Wilt u ook een testlocatie beginnen? Binnen één week bent u operationeel. Mail: [email protected]
Afspraak maken

Landelijk COVID (snel)testcentrum opent testlocatie in Kampen

Bericht geplaatst op 8 februari 2021

Sinds vorige week is het mogelijk om in Kampen getest te worden op COVID-19. Met de opening van de vestiging in de provincie Overijssel wordt testen op corona nu ook toegankelijk voor mensen zonder klachten. Bovendien kunnen mensen met een negatieve testuitslag een reiscertificaat ontvangen. Met dit reiscertificaat toont een reiziger aan niet besmet te zijn met het coronavirus.  

PCR-test Kampen

“Onze deskundige testers werken onder supervisie van onze arts en verpleegkundigen. Het sample dat wordt afgenomen door middel van een zogeheten keelswab en neusswab, wordt verstuurd naar een RIVM gecertificeerde laboratorium” aldus Marco van Dijst. de PCR (Polymerase Chain Reaction) is wereldwijd de gouden standaard. De PCR kent een hoge sensitiviteit. De PCR kan met minimale hoeveelheden NRA, het coronavirus detecteren. “We zien nu al dat zakelijke reizigers kiezen voor een PCR-test met reiscertificaat zodat zij naar het buitenland kunnen voor hun werk” zegt Marco van Dijst.

PCR Speekseltest Kampen

Er zijn mensen die liever geen wattenstaaf in de neus kunnen of willen afnemen. Met de nieuwe PCR Speekseltest wordt er uitsluitend aan de hand van speeksel onderzocht of een persoon wel of niet besmet is met het coronavirus. Het speeksel wordt opgevangen in een trechter. Zodra er voldoende speeksel is opgevangen, wordt dit naar een RIVM gecertificeerde laboratorium verstuurd. De PCR Speekseltest is net zo betrouwbaar als de reguliere PCR-test. De Speekseltest wordt vaak gebruikt bij kinderen. 

Lees ook: “Speed Covid Test primeur met corona PCR speekseltest

Sneltest in Kampen

Naast de twee soorten PCR test, biedt Speed Covid Test bovendien de mogelijkheid om mensen te sneltesten op COVID-19. Met de antigeen en antistoffen testen ontvangen mensen binnen 15 minuten na afname van het sample het resultaat. De testuitslag wordt per mail verstuurd via een beveiligde omgeving. De antigeen test wordt met een zogeheten swab in de neus gedurende 3 seconden uitgevoerd. Bij de antigeen test wordt door middel van vingerprik een kleine hoeveelheid bloed afgenomen.  

Coronatest beschikbaar voor iedereen in Kampen

De vraag naar Corona-testen voor particulieren en bedrijven groeit. SpeedCovidTest is een landelijk testcentrum dat zich bezig houdt met het aanbieden van deze testen in de omgeving van Kampen. Met de vestiging in Kampen ondersteunt SpeedCovidTest de GGD’en om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, met als doel de samenleving te herstellen. Mensen kunnen online een afspraak boeken en terecht aan de Dieselstraat 2, 8263 AE in Kampen.

Sneltest corona

Veilig naar uw familie of naar het werk? Laat u snel en betrouwbaar testen!

Contact opnemen

Uitslag nodig voor Testen voor Toegang?
U kunt uw uitslag alleen via de telefonische Helpdesk van Testen voor Toegang opvragen.
Telefoonnummer: 088 – 777 0809

Uitslag nodig van Speed Covid Test?
Mocht je helaas langer moeten wachten op je uitslag dan je van ons gewend bent, vul dan onderstaande contactformulier volledig in. Wij gaan direct aan de slag.

Vragen over (werknemers) testen?
Heeft u een vraag over één van onze testen of wilt u een afspraak inplannen voor maatwerk met betrekking tot het testen van meerdere werknemers op uw bedrijf. Vul dan het onderstaande contactformulier in.

NAAT PCR Test
Een geruststellend gevoel

Laat je testen

Het is snel en veilig. Al 1.165.973 mensen gingen je voor. Inclusief ophaalcode voor de CoronaCheck-app
Afspraak maken
Wij werken met handelingsbekwame gecertificeerde Covid-19 testers en zullen er voor zorgdragen de test zo correct en prettig mogelijk bij u af te nemen.
Uitslag nodig?
Meerdere mensen zijn nu aan het boeken vanuit