Heeft u nog vragen? Stuur deze naar onze E-mail: info@speedcovidtest.nl

Met spoed een Corona reisdocument nodig? Vanaf 20 minuten internationaal reizen

Bericht geplaatst op 27 augustus 2021
Wilt u naar het buitenland reizen? In veel gevallen stelt het land van bestemming eisen om de import van het coronavirus te voorkomen. Vaak is een PCR-test, NAAT-test of antigeen-test met verklaring nodig. Speed Covid Test verzorgt deze tests.

Met spoed op reis? Met de NAAT (PCR) test binnen 20 minuten een reisdocument

In het geval het virus in het lichaam zit, zal het genetische materiaal worden geamplificeerd (veel kopieën van worden gemaakt) door middel van de NAAT-methode. Door de nucleïnezuren te versterken, kunnen NAAT’s zeer kleine hoeveelheden SARS-CoV-2-RNA in een monster detecteren, waardoor deze tests zeer gevoelig zijn voor het diagnosticeren van Covid-19. Met andere woorden, NAAT’s kunnen op betrouwbare wijze kleine hoeveelheden SARS-CoV-2 detecteren en het is onwaarschijnlijk dat ze een fout-negatief resultaat van SARS-CoV-2 opleveren.

Speed Covid Test is de eerste in Nederland met de NAAT-technologie. Potentieel voordeel van de door ons gebruikte techniek ten opzichte van standaard PCR zijn de hogere snelheden en lagere energie-eisen. Speed Covid Test is een landelijk opererende testcentrum en de eerste in Nederland die gebruik maakt van deze nieuwe methode. In het buitenland wordt deze technologie al langer gebruikt.

Enkele voordelen van de NAAT (PCR) zijn

 • Binnen 20 minuten een testuitslag
 • Uitsluitend een wattenstaaf in de neus
 • Net zo betrouwbaar als de standaard PCR test
 • Overal ter wereld reizen
 • RIVM goedgekeurd
 • Inclusief gratis reisdocument

Spoed PCR test binnen 4 uur

De Polymerase Chain Reaction (PCR) is een methode om uit een minimaal verzameling aan DNA (Desoxyribonucleïnezuur), expliciet een of meer gedeeltes te vermenigvuldigen tot er voldoende zijn om het DNA te analyseren. De PCR test wordt wereldwijd gebruikt om aan te tonen of iemand besmet is met het coronavirus (SARS-CoV-2). Het materiaal wordt in een RIVM gecertificeerd laboratorium onderzocht. Hieruit volgt een negatieve of positieve testuitslag. De standaard PCR test is in Nederland de meest gebruikte test. De test is echter arbeidsintensiever ten opzichte van de NAAT (PCR). Dit zorgt ervoor dat het langer duurt voordat de uitslag bekend is.

Enkele voordelen van de Spoed PCR zijn

 • Spoed PCR uitslag binnen 4 uur mogelijk
 • RIVM goedgekeurd
 • Inclusief gratis internationaal reisdocument
 • Beschikbaar bij de meeste vestigingen

Speekseltest PCR

Er is onderzoek gedaan naar gedaan naar testen aan de hand van speeksel. In het onderzoek werd gesuggereerd dat speeksel een toegankelijke diagnostische methode kan zijn voor het detecteren van de aanwezigheid van Coronavirus. In het onderzoek werd gekeken naar de resultaten van 3 verschillende onderzoeken; in Italië, in Hong Kong en in Shenzhen. Uit alle onderzoeken is naar voren gekomen dat het Coronavirus inderdaad aanwezig is in het speeksel van COVID-19 patiënten. In Italië 87%, Hong Kong 91,6% en Shenzhen 100% van de patiënten. Hiermee wordt uit onderzoek gesuggereerd dat speeksel en daarmee de speekseltest potentieel een zeer nuttige bron van diagnosticeren is.

Enkele voordelen van de Speekseltest PCR zijn
 • Geen swab in de neus- en keelholte
 • Toegankelijk voor zowel kinderen als volwassenen
 • Onderzoek sample door een RIVM-goedgekeurd laboratorium
 • Even betrouwbaar als de door GGD gebruikte PCR-test
 • Optioneel met internationaal reisdocument

Speeksel sneltest antigeen

De antigeen speekseltest is een coronatest waarbij er gebruik gemaakt wordt van een non-invasie methode. Hierbij wordt speeksel uit uw mond gebruikt. De corona speekseltest staat voor de kwalitatieve detectie van SARS-CoV-2 nucleocapside-eiwitantigeen. Deze test werkt met grote nauwkeurigheid vanwege de affiniteit tussen ACE2-receptoren en S-eiwitten. Bovendien is de test ook gevoelig voor verschillende mutanten.‍

 • Binnen 15 minuten resultaat
 • RIVM goedgekeurd
 • Antigeentest met gratis internationaal reisdocument

Wilt u veilig op reis en op tijd uw reisdocument?

Boek dan snel een afspraak!
NAAT PCR Test
Een geruststellend gevoel

Laat je testen

Het is snel en veilig. Al 1.165.973 mensen gingen je voor. Inclusief ophaalcode voor de CoronaCheck-app
Afspraak maken
Wij werken met handelingsbekwame gecertificeerde Covid-19 testers en zullen er voor zorgdragen de test zo correct en prettig mogelijk bij jou af te nemen.

Contact opnemen

Voor vragen zijn wij bereikbaar via info@speedcovidtest.nl.

NAAT PCR Test
Een geruststellend gevoel

Laat je testen

Het is snel en veilig. Al 1.165.973 mensen gingen je voor. Inclusief ophaalcode voor de CoronaCheck-app
Afspraak maken
Wij werken met handelingsbekwame gecertificeerde Covid-19 testers en zullen er voor zorgdragen de test zo correct en prettig mogelijk bij jou af te nemen.
Uitslag nodig?
Meerdere mensen zijn nu aan het boeken vanuit