Afspraak maken

Antigeen test

Afspraak maken

Wat is een antigeentest

Een antigeen test detecteert een stukje eiwit van het coronavirus. Het sample wordt vanuit de neusholte door middel van een swab afgenomen. Dit sample wordt vervolgens in een vloeistof aangebracht op een teststrip. Op de teststrip zitten antilichamen die het coronavirus detecteren. Het duurt gemiddeld 15 minuten voordat de uitslag bekend is.

 

Wanneer een antigeen test?

Een antigeen sneltest kunt u laten uitvoeren als u coronaklachten heeft en wilt weten of u besmet bent met het coronavirus. Bovendien kunt u een antigeen test doen als u geen klachten heeft ontwikkeld maar wel in aanraking bent geweest met iemand die besmet is. Bent u in quarantaine vanwege een besmette huisgenoot of na melding van de coronamelder app? Dan kunt u het best op of na dag 5 van de quarantaine zich laten testen.

Symptomen COVID-19

COVID-19 is de ziekte die wordt veroorzaakt door het Coronavirus SARS-CoV-2.

De ziekte kan luchtwegklachten en koorts veroorzaken en in ernstige gevallen ademhalingsproblemen. Het virus wordt verspreid door hoesten en niezen.

De belangrijkste ziekteverschijnselen van COVID-19 zijn:
Verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen keelpijn)
Hoesten
Benauwdheid
Verhoging of koorts
Plotseling verlies van reuk en/of smaak

Beginnende Corona-klachten?

Als u besmet raakt met het Coronavirus SARS-CoV-2 duurt het meestal 5 tot 6 dagen voordat u klachten ontwikkelt. Heeft u gedurende 7 tot 14 dagen last gehad van COVID-19 achtige verschijnselen?

Dan adviseren wij u in dit geval de CE Europees goedgekeurde Zekmed antistoffen test. De antistoffen test kan bovendien aantonen of u in het verleden een COVID-19 infectie hebt gehad en wanneer de antilichamen nog zichtbaar zijn.
snelle antigeen test

Hoe wordt een antigeen test bij u afgenomen? 

Onze gecertificeerde COVID-19 testers vragen altijd naar de aard van uw klachten en helpen u graag verder.
1

Testplek

U toont uw legitimatiebewijs en vervolgens wordt begeleid naar een zitplaats waar de tester vraagt uw mondkap van uw neus te verwijderen.
2

Wattenstaaf

De tester zal een wattenstaaf gedurende 3 seconden in de neus aanbrengen waarna deze wordt verwijderd.
3

De uitslag

De uitslag ontvangt u binnen 15 minuten via een beveiligde omgeving op de mail.
4

Positief getest?

Bent u positief getest? Dan verzoekt de GGD dringend om 10 dagen thuis in isolatie te gaan en afstand te houden van uw huisgenoten.

Veel gestelde vragen

We hebben een aantal veel gestelde vragen op een rij gezet:
betrouwbare antigeen test
Hoe kan ik mijn afspraak wijzigen?

Het wijzigen van afspraken doet u door een e-mail te sturen naar info@speedcovidtest.nl. Afspraken kunnen uiterlijk 3 uur voor de oorspronkelijk reserveringstijd worden gewijzigd. Binnen 3 uur is het helaas niet mogelijk om een afspraak nog te wijzigen.

Hoe komt het dat ik geen afspraakbevestiging per e-mail ontvang?

Omdat er online weleens misbruik wordt gemaakt van COVID-19, gaan softwarebedrijven (c.q. Google, Hotmail, Outlook) steeds vaker filteren op onderwerpen "Covid", "Corona" en/of "test". Hierdoor kan het voorkomen dat de afspraakbevestiging in de ongewenste mailbox terechtkomt.

In de meeste gevallen komt de afspraakbevestiging in de postvak terecht. Controleer altijd uw ongewenste mailbox en/of spambox. Heeft u ook in de ongewenste mailbox geen afspraakbevestiging ontvangen?

Neem contact op met de klantenservice, u ontvangt direct de afspraakbevestiging van ons.

Is de PCR-Speekseltest betrouwbaar?

Wereldwijd is de reguliere PCR-test de gouden standaard. Het onderzoek van de sample bij afname van de PCR-Speekseltest gebeurt hetzelfde als bij de reguliere PCR-test. Daarvoor werkt Speed Covid Test samen met laboratoria Pro Health en TLR International Laboratories. De PCR-Speekseltest is een door het RIVM goedgekeurde test .

Belangrijk! In het geval u wilt reizen, dient u zelf na te gaan of een land de PCR-Speekseltest accepteert. Regelgeving betreft het soort test en reizen verandert regelmatig.

Is Speed Covid Test verbonden aan een geregistreerde BIG arts?

Speed Covid Test werkt aan de hand van de LCI en RIVM gestelde richtlijnen. Dit gebeurt onder supervisie van onderstaande BIG geregistreerde arts.

A.W.P. Heera
Registered Physician Member of Haciz
(General Practitioner Cooperation)
BIG : 29040290401

Kan ik een reiscertificaat krijgen?

Ja, na afname van de PCR-test gaat uw sample naar een RIVM goedgekeurd laboratorium. Indien uit onderzoek blijkt dat u het coronavirus niet bij u draagt, ontvangt u een reiscertificaat waarmee u internationaal kunt reizen.

Uitsluitend bij een negatief testuitslag, ontvangt u een Engelse versie van het reiscertificaat per mail geaccrediteerd door:

A.W.P. Heera, Registered Physician, Member of Haciz (General Practitioner Cooperation)
BIG : 29040290401

Bekijk alle veelgestelde vragen

Contactformulier

Heeft u een vraag over één van onze testen of wilt u een afspraak inplannen voor maatwerk met betrekking tot het testen van meerdere werknemers op uw bedrijf. Vul dan het onderstaande contactformulier in.
Contact NL
corona antigeen sneltest

Deskundige medewerkers

Wij werken met handelingsbekwame gecertificeerde Covid-19 testers en zullen er voor zorgdragen de test zo correct en prettig mogelijk bij u af te nemen.
Afspraak maken
Copyright © 2021
arrow-up linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram