Snel de grens over? Met de NAAT (PCR) test binnen 20 minuten een gratis internationaal reiscertificaat!
Afspraak maken

PCR Speekseltest

Wat is een PCR Speekseltest?

Speeksel is bij de verspreiding van het coronavirus één van de gevaren op een Covid-19 infectie. Daarmee is speeksel uitermate geschikt om een ziekte te diagnosticeren zonder het gebruik van invasieve neus- en keelswab. Speeksel weerspiegelt onze gezondheid. Om deze reden is speeksel uitgebreid onderzocht als een diagnostisch hulpmiddel een uitermate geschikt om Covid-19 op te sporen in het lichaam. Daarvoor gebruiken wij de PCR Speekseltest.

Onderzoek naar PCR Speekseltest

Er is onderzoek gedaan naar gedaan naar testen aan de hand van speeksel. In het onderzoek werd gesuggereerd dat speeksel een toegankelijke diagnostische methode kan zijn voor het detecteren van de aanwezigheid van coronavirus. In het onderzoek werd gekeken naar de resultaten van 3 verschillende onderzoeken; in Italië, in Hong Kong en in Shenzhen. Uit alle onderzoeken is naar voren gekomen dat het Coronavirus inderdaad aanwezig is in het speeksel van Covid-19 patiënten. In Italië 87%, Hong Kong 91,6% en Shenzhen 100% van de patiënten. Hiermee wordt uit onderzoek gesuggereerd dat speeksel en daarmee de speekseltest potentieel een zeer nuttige bron van diagnosticeren is.

Uitslag PCR Speeksel test

Doorgaans duurt het 12 tot 24 uur voordat de uitslag bij een PCR test bekend is. Wij werken met RIVM geaccrediteerde laboratoria waardoor wij versneld een PCR test kunnen aanbieden. Lees de voorwaarden indien u de uitslag eerder nodig hebt.

PCR Speekseltest

Afname vriendelijke Corona speekseltest

De standaard PCR-test is wereldwijd de gouden standaard. Er zijn mensen die de standaard PCR-test door middel van een neus- en keelswab niet kunnen of willen afnemen. Met de PCR Speekseltest wordt aan de hand van speeksel onderzocht of u besmet bent met het Coronavirus. In een trechter wordt het speeksel opgevangen en vervolgens verstuurd naar een RIVM geaccrediteerde laboratorium voor analyse.

PCR Speekseltest betrouwbaar?

De door ons gehanteerde PCR speekseltest technologie is gevalideerd. Het speeksel dat wordt afgenomen tijdens de PCR Speekseltest wordt op dezelfde manier onderzocht als het neus- en keelslijm dat wordt afgenomen bij de standaard PCR-test. De PCR Speekseltest is bovendien goedgekeurd door het RIVM.

Er bestaat een kleine kans dat het afgenomen speeksel geen eenduidig resultaat geeft door externe factoren. Dit kan komen door gebruik van medicatie, alcohol of als je vlak voorafgaand de testafname kauwgom hebt genuttigd of hebt gerookt. Wij adviseren om 30 minuten voor aanvang van de test niet te eten, drinken of te roken.

Antigeen speeksel test (sneltest)

De antigeen speekseltest toont aan of er antigenen van coronavirus SARS CoV–2 in uw speeksel aanwezig zijn. Antigenen zijn eiwitten van het virus die een afweerreactie kunnen opwekken in het lichaam. De antigeen speekseltest is een sneltest waardoor er binnen 15 minuten een uitslag bekend is. Bij een negatieve uitslag, ontvang je een gratis reisdocument. De PCR Speekseltest is accurater dan de antigeen speekseltest.

Reizen met PCR Speekseltest

Omdat de PCR Speekseltest een betrouwbare en vriendelijke afname methode kent, maken veel reizigers hier gebruik van.

Hoe werkt de PCR Speekseltest

Reserveren voor een PCR Speekseltest gebeurt in 4 stappen

1
Maak online een afspraak

Lees goed de informatie over de test op deze website en boek de locatie op het tijdstip dat je het beste uitkomt en betaalt de afspraak online.

2
Kom naar de testlocatie

U komt met een mondkapje op naar één van onze testlocaties. Bij de testlocatie wordt de RIVM richtlijnen in acht genomen. Vergeet uw legitimatiebewijs niet mee te nemen.

3
Je wordt getest

Belangrijk! Niet eten, drinken, roken en/of kauwgom binnen 30 minuten voor afname. Spoel ook uw mond met water 30 minuten voor de afname. De PCR Speekseltest wordt uitgevoerd aan de hand van een trechter waarin het speeksel wordt opgevangen. De test is afgerond bij voldoende afname van het speeksel.

4
Je ontvangt de testuitslag

Nadat het speeksel is afgenomen wordt het sample gelabeld en verstuurd naar het RIVM goedgekeurde laboratorium. Test u op een locatie omgeving Rotterdam (Bergschenhoek, Rotterdam en Oud-Beijerland) voor 11:00 uur, krijgt u dezelfde dag de uitslag.

NAAT PCR Sneltest

Onze locaties

U kunt zich op deze locaties laten testen
open
Amsterdam Art Hotel

  Westcord Art Hotel Amsterdam

  Spaarndammerdijk 302

  1013 ZX Amsterdam

  arthotelamsterdam@speedcovidtest.nl

Maak een afspraak
open
Amsterdam Fashion Hotel

  Westcord Fashion Hotel Amsterdam

  Hendrikje Stoffelsstraat 1

  1058 GC Amsterdam

  Fashionhotelamsterdam@speedcovidtest.nl

Maak een afspraak
open
Bergschenhoek

  Weg en Land 42J

  2661 KR Bergschenhoek

  Bergschenhoek@speedcovidtest.nl

Maak een afspraak
open
Delft

  Westcord Hotel Delft

  Olof Palmestraat 2

  2616 LM Delft

  Delft@speedcovidtest.nl

Maak een afspraak
open
Den Haag (Zilverstraat)

  Zilverstraat 12

  2544 ER Den Haag

  denhaagzilverstraat@speedcovidtest.nl

Maak een afspraak
open
Kampen

  Zambonistraat 3

  8263 CE Kampen

  kampen@speedcovidtest.nl

Maak een afspraak
open
Oud Beijerland

  Easyactive

  Rembrandtstraat 3

  3262 HN Oud Beijerland

  oudbeijerland@speedcovidtest.nl

Maak een afspraak
open
Pijnacker

  SpeedCovidTest

  Ambachtsweg 14

  2641 KS Pijnacker

  Pijnacker@speedcovidtest.nl

Maak een afspraak
open
Rotterdam Airport Hotel Best Western

  1ste verdieping zaal Rotterdam

  Vliegveldweg 59-61

  3043 NT Rotterdam

  airportRD@speedcovidtest.nl

Maak een afspraak
open
Velp (Noord-Brabant)

  Garnizoenstraat 2

  5363 VX Velp

  velp@speedcovidtest.nl

Maak een afspraak
NAAT PCR Test

Voordelen PCR Speekseltest

Speed Covid Test is een landelijk opererende testcentrum en de eerste in Nederland die gebruikt maakt van deze nieuwe methode.

De uitvoering van PCR Speekseltest is eenvoudig en snel gebeurd. U kunt direct terecht bij één van de testlocaties.

Enkele voordelen van de PCR Speekseltest zijn

 • Geen swab in de neus- en keelholte
 • Toegankelijk voor zowel kinderen als volwassenen
 • Onderzoek sample door een RIVM-goedgekeurd laboratorium
 • Even betrouwbaar als de door GGD gebruikte PCR-test
 • Optioneel met internationaal reisdocument

Contact opnemen

Heeft u een vraag over één van onze testen of wilt u een afspraak inplannen voor maatwerk met betrekking tot het testen van meerdere werknemers op uw bedrijf. Vul dan het onderstaande contactformulier in.

Uitslag nodig? Mocht je helaas langer moeten wachten op je uitslag dan je van ons gewend bent, vul dan onderstaande contactformulier volledig in. Wij gaan direct aan de slag.

NAAT PCR Test
Een geruststellend gevoel

Laat je testen

Het is snel en veilig. Al 410.382 mensen gingen je voor.
Afspraak maken
Wij werken met handelingsbekwame gecertificeerde Covid-19 testers en zullen er voor zorgdragen de test zo correct en prettig mogelijk bij u af te nemen.
Uitslag nodig?