Afspraak maken

PCR-test

Afspraak maken

Wat is een PCR test?

De Polymerase Chain Reaction (PCR) is een methode om uit een minimaal verzameling aan DNA (Desoxyribonucleïnezuur), expliciet een of meer gedeeltes te vermenigvuldigen tot er voldoende zijn om het DNA te analyseren. De PCR test wordt wereldwijd gebruikt om aan te tonen of iemand besmet is met het coronavirus (SARS-CoV-2). Het materiaal wordt in een RIVM gecertificeerd laboratorium onderzocht. Hieruit volgt een negatieve of positieve testuitslag.

 

Waarom een PCR test?

De PCR kent een hoge sensitiviteit. De PCR kan met minimale hoeveelheden NRA, het coronavirus detecteren. De kans is groot dat er bij een met corona besmet persoon, een positief resultaat ontstaat. Dit is waarom de PCR wereldwijd als meest betrouwbare test wordt gezien.

PCR-Test COVID-19

De PCR-test toont stukjes genetisch materiaal van het coronavirus aan van een uitstrijk uit de neus en keel. Onze PCR-test wordt verwerkt door een gecertificeerd laboratorium volgens de richtlijnen van het RIVM. 

Bij de test ontvang je een internationaal reiscertificaat. Wij bieden naast de neus- en keelswab ook de PCR-Speekseltest aan. De PCR-Speekseltest is te verkrijgen op alle locaties. 
Scholen 
Werknemers
Minderjarigen
Internationaal reiscertificaten
vriendelijker testen voor iedereen

Welke landen vereisen een PCR Corona test? En hoelang van tevoren?

Onderstaand treft u een overzicht van landen waarbij een negatieve PCR testuitslag bij aankomst vereist is. 

Belangrijk te weten dat de situatie per dag verandert. U dient zelf de actuele informatie te raadplegen via de website van de rijksoverheid. 
Land
Testuitslag indienen vóór vertrek
Aruba
72 uur
Azerbaijan
48 uur
Bahama's
10 Dagen
Barbados
72 uur
België
72 uur
Bonaire, Sint Eustatius en Saba
72 uur
Brazilië
72 uur
Cambodja
72 uur
Canarische Eilanden
72 uur
China
72 uur
Colombia
96 uur
Comoren
72 uur
Costa Rica
72 uur
Curaçao
72 uur
Cyprus
72 uur
Denemarken
72 uur
Dominicaanse Republiek
5 dagen
Dubai
96 uur
Duitsland
48 uur
Ecuador
7 dagen
Egypte
72 uur
Ethiopië
72 uur
Gabon
5 dagen
Grenada
7 dagen
Griekenland
72 uur
Honduras
72 uur
Indonesië
72 uur
Iran
96 uur
Italië
48 uur
Ivoorkust
7 dagen
Japan
72 uur
Kenia
96 uur
Koeweit
96 uur
Kroatië
48 uur
Libanon
96 uur
Liberia
72 uur
Marokko
72 uur
Nigeria
5 dagen
Oeganda
72 uur
Pakistan
96 uur
Portugal, Madeira/Azoren
72 uur
Rusland
72 uur
Rwanda
72 uur
Saint Lucia
7 dagen
Senegal
5 dagen
Servië
48 uur
Soedan
72 uur
Spanje
72 uur
Sri Lanka
72 uur
Suriname
72 uur
Taiwan
72 uur
Thailand
72 uur
Turkije
72 uur
Uruguay
72 uur
Verenigde Arabische Emiraten
96 uur
Vietnam
5 dagen

Hoe wordt een PCR test bij u afgenomen? 

Onze gecertificeerde COVID-19 testers vragen altijd naar de aard van uw klachten en helpen u graag verder.
1

Testlocatie

Beschermd met een mondkap komt u op afgesproken tijd. U toont uw legitimatiebewijs en vervolgens wordt begeleid naar een zitplaats waar de tester vraagt uw mondkap van uw neus te verwijderen.
2

Wattenstaaf

De tester maakt de test klaar en zal vervolgens een wattenstaaf gedurende 3 seconden in uw neus aanbrengen. Daarna wordt er met een andere wattenstaaf in uw keelholte aangebracht waarna deze wordt verwijderd.
3

De uitslag

De PCR-test wordt verzonden naar een RIVM goedgekeurd laboratorium.  Op de meeste locaties ontvangt u de testuitslag dezelfde dag indien u voor 11:00 uur de test laat afnemen en in Amsterdam vóór 10:00 uur.  Belangrijk! Lees goed de voorwaarde bij het boeken van een afspraak.
4

Positief getest?

U ontvangt de testuitslag per mail via een beveiligde omgeving. Bent u positief getest? Dan verzoekt de GGD dringend om in isolatie te gaan en afstand te houden van uw huisgenoten.

Veel gestelde vragen

We hebben een aantal veel gestelde vragen op een rij gezet:
betrouwbare antigeen test
Hoe kan ik mijn afspraak wijzigen?

Het wijzigen van afspraken doet u door een e-mail te sturen naar info@speedcovidtest.nl. Afspraken kunnen uiterlijk 3 uur voor de oorspronkelijk reserveringstijd worden gewijzigd. Binnen 3 uur is het helaas niet mogelijk om een afspraak nog te wijzigen.

Hoe komt het dat ik geen afspraakbevestiging per e-mail ontvang?

Omdat er online weleens misbruik wordt gemaakt van COVID-19, gaan softwarebedrijven (c.q. Google, Hotmail, Outlook) steeds vaker filteren op onderwerpen "Covid", "Corona" en/of "test". Hierdoor kan het voorkomen dat de afspraakbevestiging in de ongewenste mailbox terechtkomt.

In de meeste gevallen komt de afspraakbevestiging in de postvak terecht. Controleer altijd uw ongewenste mailbox en/of spambox. Heeft u ook in de ongewenste mailbox geen afspraakbevestiging ontvangen?

Neem contact op met de klantenservice, u ontvangt direct de afspraakbevestiging van ons.

Is de PCR-Speekseltest betrouwbaar?

Wereldwijd is de reguliere PCR-test de gouden standaard. Het onderzoek van de sample bij afname van de PCR-Speekseltest gebeurt hetzelfde als bij de reguliere PCR-test. Daarvoor werkt Speed Covid Test samen met laboratoria Pro Health en TLR International Laboratories. De PCR-Speekseltest is een door het RIVM goedgekeurde test .

Belangrijk! In het geval u wilt reizen, dient u zelf na te gaan of een land de PCR-Speekseltest accepteert. Regelgeving betreft het soort test en reizen verandert regelmatig.

Is Speed Covid Test verbonden aan een geregistreerde BIG arts?

Speed Covid Test werkt aan de hand van de LCI en RIVM gestelde richtlijnen. Dit gebeurt onder supervisie van onderstaande BIG geregistreerde arts.

A.W.P. Heera
Registered Physician Member of Haciz
(General Practitioner Cooperation)
BIG : 29040290401

Kan ik een reiscertificaat krijgen?

Ja, na afname van de PCR-test gaat uw sample naar een RIVM goedgekeurd laboratorium. Indien uit onderzoek blijkt dat u het coronavirus niet bij u draagt, ontvangt u een reiscertificaat waarmee u internationaal kunt reizen.

Uitsluitend bij een negatief testuitslag, ontvangt u een Engelse versie van het reiscertificaat per mail geaccrediteerd door:

A.W.P. Heera, Registered Physician, Member of Haciz (General Practitioner Cooperation)
BIG : 29040290401

Bekijk alle veelgestelde vragen

Contactformulier

Heeft u een vraag over één van onze testen of wilt u een afspraak inplannen voor maatwerk met betrekking tot het testen van meerdere werknemers op uw bedrijf. Vul dan het onderstaande contactformulier in.
Contact NL
corona antigeen sneltest

Deskundige medewerkers

Wij werken met handelingsbekwame gecertificeerde Covid-19 testers en zullen er voor zorgdragen de pcr-test zo correct en prettig mogelijk bij u af te nemen.
Afspraak maken
Copyright © 2021
arrow-up linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram