Wilt u ook een testlocatie beginnen? Binnen één week bent u operationeel. Mail: [email protected]
Afspraak maken
naat pcr test

Reiscertificaat

Reiscertificaat nodig?

Het kan zijn dat u met wat voor reden dan ook moet afreizen naar het buitenland. Tegenwoordig is het verplicht om een gezondheidsverklaring te overleggen bij aankomst van het land.
Op deze manier toont u aan dat u niet besmet bent met het coronavirus en kunt u het land betreden.

COVID-19 test resultaten op reis

Antigeen- en PCR-test

Met alleen de antigeen test komt u bij een negatieve uitslag in aanmerking voor het reiscertificaat geldig voor 27 Europese landen. Met de PCR-test komt u eveneens bij een negatieve uitslag in aanmerking voor het reiscertificaat voor internationaal gebruik. Bij boarden dient u het reiscertificaat te overleggen. Elk land hanteert eigen voorwaarden.

Negatieve COVID-19 uitslag

Bij de antigeen sneltest ontvangt u binnen 15 minuten de uitslag via een beveiligde omgeving op de mail. Bij de PCR-test verschilt dit in het tijdstip dat u de test laat afnemen op locatie. Het is bij bepaalde locaties mogelijk om voor 11.00 te testen en dezelfde dag het resultaat en reiscertificaat te ontvangen.

Welke test heb ik dan nodig?

De Eisen per land zijn verschillend. Veel landen buiten de EU vereisen nu een negatieve PCR-Test uitslag.

COVID-19 op reis vakantie

Verschil PCR- en Antigeen test

Het verschil tussen de PCR- en de antigeen test is vrij eenvoudig. De PCR-Test wordt Laboratories onderzocht en zoekt ook naar de kleinere stoffen (spikes) van het coronavirus. Met de PCR Kun je dus constateren of het coronavirus aanwezig is.

De antigeen test is het meest effectief wanneer u echt klachten heeft, de Antigeen-Test meet de eiwitten van het Coronavirus. In verhouding zijn de Eiwitten groter dan de micronen-deeltjes die de PCR test kan opmeten.
Daarom kun je bij een Antigeen-Test binnen 15 minuten al het resultaat uitsluiten en bij de PCR-test gaat er wat meer tijd overheen.

Veelgestelde vragen

 • Hoe kan ik mijn afspraak wijzigen?

  Het wijzigen van afspraken doet u door een e-mail te sturen naar [email protected] Afspraken kunnen uiterlijk 3 uur voor de oorspronkelijk reserveringstijd worden gewijzigd. Binnen 3 uur is het helaas niet mogelijk om een afspraak nog te wijzigen.

 • Krijg ik een ophaalcode voor de CoronaCheckApp?

  We zijn aangesloten op de CoronaCheck App. Dit betekent dat u een ophaalcode ontvangt waarmee u een QR code kunt genereren. Daarnaast ontvangt u een reiscertificaat (PDF) per mail als extra service.

 • Krijg ik bij een antigeen-test ook een reiscertificaat?

  Ja! Bij al onze sneltesten (Behalve de antistoffen-test) krijgt u een reiscertificaat (PFD) die u op uw telefoon kunt laten zien of uit kunt printen.

 • Ik moet 24/48/72 uur voor vlucht getest zijn, is dit vanaf afname of uitslag?

  De tijd gaat in vanaf AFNAME. Houdt u er dus rekening mee dat wanneer u 24 uur vooraf getest moet zijn dat u let op de tijd van afname.

  Als dit niet lukt met een PCR test kunt u bij ons ook een Spoed-PCR afnemen waar u binnen 3 uur de uitslag van kunt krijgen.

Veelgestelde vragen

Onder supervisie van BIG arts

Onze diensten gebeuren volgens de RIVM-richtlijnen en werkt onder supervisie van:

Drs. I.R. Madijokromo-Ramlal
BIG-nummer: 59045296101

Contact opnemen

Uitslag nodig voor Testen voor Toegang?
U kunt uw uitslag alleen via de telefonische Helpdesk van Testen voor Toegang opvragen.
Telefoonnummer: 088 – 777 0809

Uitslag nodig van Speed Covid Test?
Mocht je helaas langer moeten wachten op je uitslag dan je van ons gewend bent, vul dan onderstaande contactformulier volledig in. Wij gaan direct aan de slag.

Vragen over (werknemers) testen?
Heeft u een vraag over één van onze testen of wilt u een afspraak inplannen voor maatwerk met betrekking tot het testen van meerdere werknemers op uw bedrijf. Vul dan het onderstaande contactformulier in.

NAAT PCR Test
Een geruststellend gevoel

Laat je testen

Het is snel en veilig. Al 616.382 mensen gingen je voor. Inclusief ophaalcode voor de CoronaCheck-app
Afspraak maken
Wij werken met handelingsbekwame gecertificeerde Covid-19 testers en zullen er voor zorgdragen de test zo correct en prettig mogelijk bij u af te nemen.
Uitslag nodig?