Afspraak maken

Reiscertificaat

Afspraak maken

Reiscertificaat nodig?

Het kan zijn dat u met wat voor reden dan ook moet afreizen naar het buitenland. Tegenwoordig is het verplicht om een gezondheidsverklaring te overleggen bij aankomst van het land. 
Op deze manier toont u aan dat u niet besmet bent met het coronavirus en kunt u het land betreden. 

Antigeen- en PCR-test

Met alleen de antigeen test komt u bij een negatieve uitslag in aanmerking voor het reiscertificaat geldig voor 27 Europese landen. Met de PCR-test komt u eveneens bij een negatieve uitslag in aanmerking voor het reiscertificaat voor internationaal gebruik. Bij boarden dient u het reiscertificaat te overleggen. Elk land hanteert eigen voorwaarden. 

Negatieve COVID-19 uitslag

Bij de antigeen sneltest ontvangt u binnen 15 minuten de uitslag via een beveiligde omgeving op de mail. Bij de PCR-test verschilt dit in het tijdstip dat u de test laat afnemen op locatie. Het is bij bepaalde locaties mogelijk om voor 11.00 te testen en dezelfde dag het resultaat en  reiscertificaat te ontvangen. 

Welke test heb ik dan nodig?

De Eisen per land zijn verschillend. Veel landen buiten de EU vereisen nu  een negatieve PCR-Test uitslag.

Verschil PCR- en Antigeen test

Het verschil tussen de PCR- en de antigeen test is vrij eenvoudig. De PCR-Test wordt Laboratories onderzocht en zoekt ook naar de kleinere stoffen (spikes) van het coronavirus. Met de PCR Kun je dus constateren of het coronavirus aanwezig is.

De antigeen test is het meest effectief wanneer u echt klachten heeft, de Antigeen-Test meet de eiwitten van het Coronavirus. In verhouding zijn de Eiwitten groter dan de micronen-deeltjes die de PCR test kan opmeten.
Daarom kun je bij een Antigeen-Test binnen 15 minuten al het resultaat uitsluiten en bij de PCR-test gaat er wat meer tijd overheen.

Onder toezicht van BIG arts


Veel gestelde vragen

We hebben een aantal veel gestelde vragen op een rij gezet:
speedcovidtest Meppel
Hoe kan ik mijn afspraak wijzigen?

Het wijzigen van afspraken doet u door een e-mail te sturen naar info@speedcovidtest.nl. Afspraken kunnen uiterlijk 3 uur voor de oorspronkelijk reserveringstijd worden gewijzigd. Binnen 3 uur is het helaas niet mogelijk om een afspraak nog te wijzigen.

Hoe komt het dat ik geen afspraakbevestiging per e-mail ontvang?

Omdat er online weleens misbruik wordt gemaakt van COVID-19, gaan softwarebedrijven (c.q. Google, Hotmail, Outlook) steeds vaker filteren op onderwerpen "Covid", "Corona" en/of "test". Hierdoor kan het voorkomen dat de afspraakbevestiging in de ongewenste mailbox terechtkomt.

In de meeste gevallen komt de afspraakbevestiging in de postvak terecht. Controleer altijd uw ongewenste mailbox en/of spambox. Heeft u ook in de ongewenste mailbox geen afspraakbevestiging ontvangen?

Neem contact op met de klantenservice, u ontvangt direct de afspraakbevestiging van ons.

Is de PCR-Speekseltest betrouwbaar?

Wereldwijd is de reguliere PCR-test de gouden standaard. Het onderzoek van de sample bij afname van de PCR-Speekseltest gebeurt hetzelfde als bij de reguliere PCR-test. Daarvoor werkt Speed Covid Test samen met laboratoria Pro Health en TLR International Laboratories. De PCR-Speekseltest is een door het RIVM goedgekeurde test .

Belangrijk! In het geval u wilt reizen, dient u zelf na te gaan of een land de PCR-Speekseltest accepteert. Regelgeving betreft het soort test en reizen verandert regelmatig.

Is Speed Covid Test verbonden aan een geregistreerde BIG arts?

Speed Covid Test werkt aan de hand van de LCI en RIVM gestelde richtlijnen. Dit gebeurt onder supervisie van onderstaande BIG geregistreerde arts.

A.W.P. Heera
Registered Physician Member of Haciz
(General Practitioner Cooperation)
BIG : 29040290401

Kan ik een reiscertificaat krijgen?

Ja, na afname van de PCR-test gaat uw sample naar een RIVM goedgekeurd laboratorium. Indien uit onderzoek blijkt dat u het coronavirus niet bij u draagt, ontvangt u een reiscertificaat waarmee u internationaal kunt reizen.

Uitsluitend bij een negatief testuitslag, ontvangt u een Engelse versie van het reiscertificaat per mail geaccrediteerd door:

A.W.P. Heera, Registered Physician, Member of Haciz (General Practitioner Cooperation)
BIG : 29040290401

Bekijk alle veelgestelde vragen

Laatste nieuws

Het laatste nieuws over Speed Covid Test en algemeen nieuws over de Covid-19 pandemie.
29 april 2021
Nieuws
Gratis corona test voor werknemers
Stuur werknemers die corona gerelateerde klachten hebben, zich niet ‘lekker voelen’ of in de buurt zijn geweest bij een met corona besmet persoon, vooral langs om zich gratis te laten testen bij Speed Covid Test.
Lees meer
12 april 2021
Nieuws
Gratis preventief zelftesten op het coronavirus
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft sinds 24 maart 2021 een regeling met als doel werknemers preventief - dus zonder klachten - te laten zelftesten op een besmetting met Covid-19. Speed Covid Test is een door het ministerie van VWS gecontracteerde aanbieder en krijgt een vergoeding voor de zelftesten. Het testcentrum wil op haar beurt de zelftesten gratis aanbieden aan bedrijven. Hiermee wil de Speed Covid Test haar missie uitbreiden om bedrijven verder door de coronacrisis te helpen.
Lees meer
1 maart 2021
Nieuws
Corona sneltest of PCR-test afnemen bij WestCord Hotel in Delft
Delft heeft sinds februari een nieuwe corona-testlocatie. Op het parkeerterrein van WestCord Hotel (naast Ikea Delft) kunnen mensen zich laten testen op het coronavirus
Lees meer
1 2 3 8
Bekijk alle nieuwsberichten

Contactformulier

Heeft u een vraag over één van onze testen of wilt u een afspraak inplannen voor maatwerk met betrekking tot het testen van meerdere werknemers op uw bedrijf. Vul dan het onderstaande contactformulier in.
Contact NL

Deskundige medewerkers

Wij werken met handelingsbekwame gecertificeerde Covid-19 testers en zullen er voor zorgdragen de test zo correct en prettig mogelijk bij u af te nemen.
Afspraak maken
Copyright © 2021
arrow-up linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram