Wilt u ook een testlocatie beginnen? Binnen één week bent u operationeel. Mail: [email protected]
Afspraak maken
bedrijf medewerkers met COVID mondkapje

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over het testen op het coronavirus? Hieronder vindt u de meest gestelde vragen.

Veelgestelde vragen

 • Hoe kan ik mijn afspraak wijzigen?

  Het wijzigen van afspraken doet u door een e-mail te sturen naar [email protected] Afspraken kunnen uiterlijk 3 uur voor de oorspronkelijk reserveringstijd worden gewijzigd. Binnen 3 uur is het helaas niet mogelijk om een afspraak nog te wijzigen.

 • Hoe komt het dat ik geen afspraakbevestiging per e-mail ontvang?

  Omdat er online weleens misbruik wordt gemaakt van COVID-19, gaan softwarebedrijven (c.q. Google, Hotmail, Outlook) steeds vaker filteren op onderwerpen “Covid”, “Corona” en/of “test”. Hierdoor kan het voorkomen dat de afspraakbevestiging in de ongewenste mailbox terechtkomt.

  In de meeste gevallen komt de afspraakbevestiging in de postvak terecht. Controleer altijd uw ongewenste mailbox en/of spambox. Heeft u ook in de ongewenste mailbox geen afspraakbevestiging ontvangen?

  Neem contact op met de klantenservice, u ontvangt direct de afspraakbevestiging van ons.

 • Hoe werkt de Spoed PCR?

  Onze spoed PCR wordt in ons eigen laboratorium geanalyseerd, een ” run” duurt 1,5 uur maar om eventuele her-analyses te voorkomen en de logistieke dienst wat ruimte te geven geven wij de marge van 4 uur af. Het kan ook voorkomen dat door vertraging en een analyse wat langer duurt dan normaal dat het iets langer kan duren dan 3 uur, maar als dit het geval is houden we u altijd op de hoogte.

 • Ik moet 24/48/72 uur voor vlucht getest zijn, is dit vanaf afname of uitslag?

  De tijd gaat in vanaf AFNAME. Houdt u er dus rekening mee dat wanneer u 24 uur vooraf getest moet zijn dat u let op de tijd van afname.

  Als dit niet lukt met een PCR test kunt u bij ons ook een Spoed-PCR afnemen waar u binnen 3 uur de uitslag van kunt krijgen.

 • Is Speed Covid Test verbonden aan een geregistreerde BIG arts?

  Speed Covid Test werkt aan de hand van de LCI en RIVM gestelde richtlijnen. Dit gebeurt onder supervisie van onderstaande BIG geregistreerde arts.

  Drs. I.R. Madijokromo-Ramlal 
  BIG-nummer: 59045296101

 • Kan ik een reiscertificaat krijgen?

  Ja, na afname van de PCR-test gaat uw sample naar een RIVM goedgekeurd laboratorium. Indien uit onderzoek blijkt dat u het coronavirus niet bij u draagt, ontvangt u een reiscertificaat waarmee u internationaal kunt reizen.

  Uitsluitend bij een negatief testuitslag, ontvangt u een Engelse versie van het reiscertificaat per mail geaccrediteerd door:

  Dr. I.R. Madijokromo-Ramlal 
  BIG-nummer: 59045296101

 • Kan ik mijn reiscertificaat uploaden in de Corona Check app?

  Uw reiscertificaat kunt u uitprinten en meenemen naar de check-in balie op het vliegveld en/of in de auto voor de grens douane. Dit is voldoende om de grens over te gaan of om in het vliegtuig te stappen.

  Wij zijn ook aangesloten op de CoronaCheck app. Hiervoor gebruikt u een ophaalcode om een QR code te genereren. 

 • Krijg ik bij een antigeen-test ook een reiscertificaat?

  Ja! Bij al onze sneltesten (Behalve de antistoffen-test) krijgt u een reiscertificaat (PFD) die u op uw telefoon kunt laten zien of uit kunt printen.

 • Krijg ik een ophaalcode voor de CoronaCheckApp?

  We zijn aangesloten op de CoronaCheck App. Dit betekent dat u een ophaalcode ontvangt waarmee u een QR code kunt genereren. Daarnaast ontvangt u een reiscertificaat (PDF) per mail als extra service.

 • Kunnen kinderen jonger dan 12 jaar ook getest worden?

  Ja, kinderen jonger dan 12 jaar kunnen ook getest worden. Een afspraak maken doet u digitaal via de website.

 • Wanneer kan ik een herstelbewijs aanvragen?

  Wanneer u positief werd getest. Een zelftest of serologische (bloed) test telt niet. uw positieve coronatest tenminste 11 dagen geleden was; uw positieve coronatest niet langer dan 180 dagen geleden was.

 • Wanneer krijg ik de uitslag van mijn test?

  Belangrijk informatie PCR-(speeksel)test! Lees eerst de informatie hieronder zorgvuldig door. Indien u een PCR-speeksel test laat afnemen verzoeken wij u 30 minuten voor afname niet te eten, drinken, roken of kauwgom te nuttigen.

  PCR uitslagen worden dagelijks tussen 21:00 uur en 24:00 uur verstuurd. 
  Bij onderstaande testlocaties ontvangt u dezelfde dag (tussen 21:00 uur en 24:00 uur) de testuitslag, van maandag tot en met zaterdag, alleen als u vòòr 10:00 uur getest bent

  • Amsterdam Fashion Hotel 
  • Amsterdam Art Hotel 
  • Den Haag Zilverstraat

  Bij onderstaande testlocaties  worden PCR uitslagen dezelfde dag (tussen 21:00 uur en 24:00 uur) verstuurd van maandag tot en met zaterdag, alleen als u vòòr 11:00 uur getest bent

  • Bergschenhoek 
  • Delft 
  • Oud-Beijerland 
  • Rotterdam Airport
  Pijnacker

  Indien u op zaterdag na 11:00 uur of op zondag de test laat afnemen, ontvangt u de uitslag maandagavond tussen 21:00 uur en 24:00 uur. Voor een PCR- keel/neus swab kunt u telefonisch contact met ons opnemen indien u zaterdagmiddag of zondag de test af laat nemen en u de uitslag eerder nodig heeft. Dit geldt niet voor de PCR-speeksel.
   

  Bij onderstaande testlocaties ontvangt u de PCR testuitslag de volgende dag (tussen 21:00 uur  en 24:00 uur), mits u: 

  • Kampen 

  Op maandag tot en met vrijdag de PCR test laat afnemen vòòr 18:00 uur Op zaterdag de PCR test laat afnemen vòòr 13:00 uur

   

  Bij onderstaande testlocaties ontvangt u de PCR testuitslag de volgende dag (tussen 21:00 uur  en 24:00 uur), mits u: 

  • Velp 

  Op maandag tot en met zaterdag de PCR test laat afnemen vòòr 16:00 uur.


  Test u na de hierboven aangegeven tijden, dan ontvangt u de uitslag de volgende avond tussen 21:00 uur en 24:00 uur.

  DISCLAIMER SpeedCovidTest is niet verantwoordelijk voor eventuele vertragingen en/of her-analyses van het laboratorium. Wij voeren de testen secuur uit op een van onze locaties en dragen dan de test over aan het laboratorium waar de analyse plaats zal nemen. Wanneer wij het resultaat van het laboratorium binnen hebben sturen we deze automatisch door naar de Client.

   

 • Wat is het verschil tussen een antigeen test en een antistoffen test?

  Als u besmet raakt met het Coronavirus SARS-CoV-2 duurt het meestal 5 tot 6 dagen voordat u klachten ontwikkelt. Heeft u gedurende 7 tot 14 dagen last gehad van COVID-19 gerelateerde klachten?

  Dan adviseren wij u in dit geval het CE Europees goedgekeurde Zekmed antistoffen test. Er wordt een sample van het bloed afgenomen aan de hand van een vingerprik. De antistoffen test kan bovendien aantonen of u in het verleden een COVID-19 infectie hebt gehad.

  Bent u binnen de 5 dagen in aanraking gekomen met iemand die positief is getest op het Coronavirus SARS-CoV-2 of heeft u klachten niet ouder dan 5 dagen?
  In dat geval adviseren wij u het door de GGD en RIVM goedgekeurde Abbott PANBIO COVID-19 antigeen sneltest. De antigeen test meet de aanwezigheid van eiwitten van het virusdeel in uw neusholte.

  Volg ten alle tijden de RIVM en GGD gestelde richtlijnen op.

  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels

 • Welke regels zijn van toepassing bij het reizen naar andere landen?

  Voor het opzoeken van een reisadvies kunt u het best de website van het Rijksoverheid en het Ministerie van Buitenlandse zaken raadplegen. Via onderstaande website kunt u het land van bestemming opzoeken.

  https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen

  Let op! Ieder land hanteert eigen regels met betrekking tot het toelaten van reizigers. Raadpleeg de website van Rijksoverheid en/of uw reisbureau om er zeker van te zijn dat het gekozen land van bestemming uw reiscertificaat in combinatie met uw afgenomen test accepteert. SpeedCovidTest B.V. kan geen garantie bieden omdat regelgeving regelmatig wijzigt.

Veelgestelde vragen

Onder supervisie van BIG arts

Onze diensten gebeuren volgens de RIVM-richtlijnen en werkt onder supervisie van:

Drs. I.R. Madijokromo-Ramlal
BIG-nummer: 59045296101

Contact opnemen

Uitslag nodig voor Testen voor Toegang?
U kunt uw uitslag alleen via de telefonische Helpdesk van Testen voor Toegang opvragen.
Telefoonnummer: 088 – 777 0809

Uitslag nodig van Speed Covid Test?
Mocht je helaas langer moeten wachten op je uitslag dan je van ons gewend bent, vul dan onderstaande contactformulier volledig in. Wij gaan direct aan de slag.

Vragen over (werknemers) testen?
Heeft u een vraag over één van onze testen of wilt u een afspraak inplannen voor maatwerk met betrekking tot het testen van meerdere werknemers op uw bedrijf. Vul dan het onderstaande contactformulier in.

NAAT PCR Test
Een geruststellend gevoel

Laat je testen

Het is snel en veilig. Al 616.382 mensen gingen je voor. Inclusief ophaalcode voor de CoronaCheck-app
Afspraak maken
Wij werken met handelingsbekwame gecertificeerde Covid-19 testers en zullen er voor zorgdragen de test zo correct en prettig mogelijk bij u af te nemen.
Uitslag nodig?